A VPN split tunneling a virtuális magánhálózati szoftverek egyik fejlett funkciója, amelyet arra terveztek, hogy segítsen jobban kezelni és irányítani a VPN-forgalmat. Ez az útmutató elmagyarázza, hogyan működik a split tunneling.
A FastVPN split tunneling funkciója lehetővé teszi, hogy meghatározd, mely webhelyek használjanak biztonságos kapcsolatot a FastVPN-en keresztül, és melyek használhatnak normál kapcsolatot az internetszolgáltatódon keresztül. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy növeld a biztonságot az olyan érzékeny tevékenységeknél, mint a távmunka vagy a bankolás, miközben más feladatoknál, például a könnyen elérhető tartalmak streamelésénél továbbra is gyorsabb sebességet és helyi szolgáltatásokat élvezhetsz.
Hogyan engedélyezhető a split tunneling a FastVPN-ben?
A split tunneling engedélyezéséhez a FastVPN alkalmazásban az iOS-eszközödön kövesd az alábbi lépéseket.
1. Mielőtt folytatnád, győződj meg róla, hogy le vagy választva a FastVPN-ről. Koppints a Preferences elemre az alkalmazás alsó navigációs sávjában.

2. Koppints a Settings elemre a Preferences menüben.

3. A Connection protection alatt koppints a Split Tunneling elemre.

4. Kapcsold be a Split Tunneling kapcsolót, majd koppints az Add hostname elemre.

5. Add meg azt a hosztnevet, amelyet inkább az internetszolgáltatódon keresztül szeretnél irányítani, és nem a FastVPN-kapcsolatot használná (például: example.com), majd koppints az Add elemre.

6. A hosztnév megjelenik a Hostnames listában, és nem fogja használni a VPN-kapcsolatot. További hosztnevek hozzáadásához koppints a + add elemre. Egy hosztnév eltávolításához koppints a mellette lévő trash ikonra.

7. Menj vissza a VPN lapra, és koppints a Connect elemre.

Mostantól, amikor csatlakozol a FastVPN-hez, minden a FastVPN-en keresztül lesz alagútba irányítva, kivéve a kiválasztott hosztneveket.
Megjegyzés: A Split Tunneling nem használható együtt az Auto connect funkcióval (vagy a Kill Switch funkcióval, amely bekapcsolja az Auto connectet). Ha az Auto connect be van kapcsolva, a Split Tunneling Unavailable állapotként jelenik meg a Beállításokban. Kapcsold ki az Auto connectet a Split Tunneling használatához.

Ha további segítségre van szükséged, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a Support Team csapatunkkal.