Egy weboldal biztonsági mentése elengedhetetlen minden tulajdonos számára, függetlenül attól, mennyi tapasztalata van. A weboldalakat külső támadók veszélyeztethetik, összeomolhatnak egy frissítés után, vagy emberi hiba miatt is meghibásodhatnak. Ilyenkor jól jön, ha van elmentett másolat a fájlokról és az adatokról. Egy friss biztonsági mentés időt takarít meg, csökkenti a stresszt és a leállási időt.
Ez az útmutató bemutatja, hogyan kezelhetők az EasyWP biztonsági mentései:
Hogyan készítsen biztonsági mentést egy WordPress alkalmazásról
Hogyan töltsön le egy WordPress alkalmazás biztonsági mentését
Hogyan állítsa vissza WordPress alkalmazása biztonsági mentését
Jelentkezzen be Spaceship fiókjába, és lépjen a Launchpad felületre.
Válassza a EasyWP Manager lehetőséget.
Keresse meg a szükséges EasyWP előfizetést, majd kattintson a Kezelés gombra:

3. Navigáljon a Biztonsági mentések szekcióhoz:

A Biztonsági mentések szekcióban új mentést hozhat létre, visszaállíthat egy korábbi mentést, letöltheti az adatbázis és/vagy a fájlok mentését, valamint áttekintheti a mentési listáját:

1. A Biztonsági mentések szekcióban írja be a kívánt mentés nevét a Leírás mezőbe, majd kattintson a Biztonsági mentés létrehozása gombra:

2. Amint elkészült a mentés, az elérhető mentések listájában fog megjelenni:

3. A Biztonsági mentések szekcióban értesítést kap a műveletről:

MEGJEGYZÉS: Legfeljebb 10 biztonsági mentés tárolható. A mentés mérete nem számít bele az előfizetés teljes lemezhasználatába.
1. A Biztonsági mentések szekcióban kattintson a Továbbiak (...) lehetőségre a kívánt mentés jobb oldalán, majd válassza a Letöltés előkészítése opciót:

A rendszer elkezdi előkészíteni a mentést letöltésre:

2. Amint a mentés letöltésre kész, értesítést kap, és két lehetőség közül választhat:
adatbázis letöltése;
WordPress alkalmazás fájlmentésének letöltése.

3. A kívánt mentés kiválasztása után egy megfelelő .tar.gz archívum kerül letöltésre a helyi számítógépére.
A Biztonsági mentések szekcióban válassza ki a visszaállítani kívánt mentést az elérhető mentések listájából. Kattintson a Továbbiak (...) ikonra, majd válassza a Visszaállítás lehetőséget. Mind a fájlok, mind az adatbázis visszaállításra kerülnek.

MEGJEGYZÉS: Ha a mentés visszaállítása vagy létrehozása folyamatban van, a rendszer nem engedélyezi újabb visszaállítás vagy mentés létrehozását/törlését. Kérjük, várja meg, amíg a folyamat befejeződik, mielőtt folytatná.
MEGJEGYZÉS: Amint a visszaállítási folyamat elindul, azt nem lehet megszakítani. A mentés visszaállítása minden jelenlegi tartalmat felülír a mentésben lévővel. Egy automatikus mentés visszaállítás előtt automatikusan létrejön, így bármilyen probléma esetén visszaállíthatja azt. A visszaállítás befejezésekor értesítést kap:

Ennyi!